Média
Rólunk
SAJTÓKÖZLEMÉNY 2024. július 16.
"SZTÁRPILÓTÁK SIKER-RECEPTJEI" KÖNYV
40 Formula-1-es sztárpilóta sikertörténetei és kedvenc receptje található meg abban a könyvben, amely a How to Cook kiadó gondozásában jelent meg a Hungaroring 39. futamára. A könyv úgy mutatja be a versenyzőket, ahogyan talán eddig még nem ismertük őket.
Mészáros Sándor és Zsoldos Barna szakújságírók másfél évtizede jelen vannak a Formula-1 futamokon, amelyekről rendszeresen tudósítanak, és számos interjút készítettek a Formula-1 világának szereplőivel. Évtizedes személyes jó kapcsolatot ápolnak a jelenlegi pilótákkal és a legendákkal, a csapatfőnökökkel, a Liberty Médiával, és a FIA vezetőivel is. Találkozásaik, beszélgetéseik során különleges sztorikat jegyeztek fel, és azt is megtudták, hogy melyik pilótának mi a kedvenc étele, és hogyan viszonyulnak a gasztronómiához. A versenyzők általában hazájuk gasztronómiáját részesítik előnyben, és azt is megtudhatjuk, hogy több pilótának van saját borászata, étterme, gasztronómiai vállalkozása.
A pilóták nemzeti ételeinek bemutatását, az ételfotókat, és a könyv szerkesztését Őszy-Tóth Gábriel végezte. Az ételeket a Dorothea Hotel Budapest Pavilon Restaurant kitűnő olasz séfje, Carmine Di Luggo készítette el, a How to Cook Kiadó munkatársa, Violet food stylist közreműködésével. Az ételfotók külön érdekessége, hogy a tálalásnál – tányérok, evőeszközök, szalvéták – a pilóták autóinak, és a csapatok színei köszönnek vissza.
A könyv másik különlegessége, hogy a Formula-1-es versenyzők ételeihez neves magyar borászatok – Bodri Pince (Szekszárd), a Royal Tokaj, és a Konyári Pincészet (Balatonlelle) – ajánlottak hozzáillő borokat.
A kötetben 40 sztárpilóta szerepel: a jelenlegi 20 versenyző és 20 legenda, akik közül 17-en világbajnokok. A könyvben természetesen helyet kapott a magyarok büszkesége, Baumgartner Zsolt, és a méltán népszerű Gerhard Berger osztrák, valamint Robert Kubica lengyel versenyző is.
A "Sztárpilóták siker-receptjei" könyv a How to Cook kiadó 26. kötete, amelynek névadó szponzora az Orlen, Közép-Európa vezető üzemanyag-kiskereskedője, amely 140 töltőállomást üzemeltet Magyarországon. Fő támogatói pedig a Hungaroring, a futamok helyszíne immár 39 éve, és az Ostermann, amely a magyar futamokra a jegyeket értékesíti.
A könyv kapható a Hungaroringen, az Ostermann honlapján, a kiadónál, valamint a magyarországi könyvesboltokban is.
Mészáros Sándor a kétezres évek eleje óta foglalkozik Formula–1-es újságírással, 2004 óta az Autósport és Formula Magazin, és a Formula.hu szakírójaként. 2019-ben első magyarként a sportág az állandó akkreditációval rendelkező újságírók közé sorolta. Nevéhez több mint 130 nagydíj helyszíni tudósítása, számos exkluzív interjú, a Száguldás és cirkusz című évkönyvsorozat, valamint a Formula Podcast csatornája fűződik.
Zsoldos Barna 2006 óta dolgozik Formula–1-es újságíróként, 2010-től a Nemzeti Sport munkatársa. Az országos sportnapilap képviseletében több mint 60 nagydíjról tudósított világszerte, számos exkluzív interjúval közelebb hozva a vb-sorozat sztárjait a rajongókhoz. 2014 óta a MOB sportévkönyvek F1-es szerzője, 2020-tól az M4 Sport nagydíjközvetítéseinek stúdióvendége, 2022 óta pedig a Sportrádió tudósítója.
Őszy-Tóth Gábriel 1983-ban kezdett a Hajdú-Bihari Naplónál belpolitikai és sportújságíróként, 1993-tól pedig a Magyar Nemzet belpolitikai rovatánál, de társszerkesztője volt az újság autós mellékletének is. 2000-ben az InfoRádió munkatársa lett, majd dolgozott a Magyar Televízió Híradójában is. 2001-ben Violettel megalapította a "How to Cook" könyvkiadót. A mai napig újságíróként interjúkat készít, a könyvek szerkesztője, de portréfotózással és ételfotózással is foglalkozik. A How to Cook Kiadó az elmúlt 25 évben 26 könyvet jelentetett meg ebben a sorozatban.
PRESS RELEASE July 16, 2024
TOP DRIVERS' RECIPES FOR SUCCESS
The success stories and favourite recipes of 40 top Formula 1 drivers feature in a book published by the How to Cook publishers for the 39th race at the Hungaroring. The book presents the drivers as you may not have seen them before.
Journalists Sándor Mészáros and Barna Zsoldos have been attending Formula 1 races for a decade and a half, covering them regularly and interviewing many of the world's top Formula 1 stars. They have personal relationships with the current drivers and legends, team bosses, Liberty Media and FIA executives that stretch back decades. During their meetings and conversations they have recorded extraordinary stories, and also learned about the drivers' favourite foods and their approach to gastronomy. The drivers tend to favour the gastronomy of their home country, and we also learn that several of them have their own wineries, restaurants and gastronomic businesses.
Gábriel Őszy-Tóth presented the drivers' national dishes, along with editing the book and taking the food photos. The dishes were prepared by the excellent Italian chef Carmine Di Luggo of the Dorothea Hotel Budapest Pavilon Restaurant, in collaboration with food stylist Violet of the How to Cook Publishers. One special feature of the food photos is that the plates, cutlery and napkins used for the serving are inspired by the drivers' cars and the colours of the teams.
Another special feature of the book is that the dishes of the Formula 1 drivers are accompanied by wines recommended by renowned Hungarian wineries – Bodri Winery (Szekszárd), Royal Tokaj, and Konyári Winery (Balatonlelle).
The book includes 40 top drivers, the 20 current drivers and 20 legends, 17 of whom are world champions. Of course, the book also includes the pride of Hungary, Zsolt Baumgartner, the deservedly popular Austrian driver Gerhard Berger, and the Polish driver Robert Kubica.
The "Top Drivers' Recipes for Success" is the 26th book from the How to Cook publishers. The title sponsor is ORLEN, the CEE leading fuel retailer, operating 140 fuel stations in Hungary, and the main sponsors are the Hungaroring and Ostermann, which sells the tickets for the Hungarian races.
The book is available at the Hungaroring, on the Ostermann website, at the publisher and in bookstores in Hungary.
Sándor Mészáros has been involved in Formula 1 journalism since the early 2000s, and since 2004 he has been a specialist writing for Autósport and Formula Magazine as well as Formula.hu. In 2019 he became the first Hungarian journalist to be permanently accredited by the sport. He has covered more than 130 Grand Prix events live, conducted numerous exclusive interviews, contributes to the annual F1 yearbook "Száguldás és cirkusz" and is involved with the Formula Podcast channel.
Barna Zsoldos has been working as a Formula 1 journalist since 2006, and since 2010 he has been writing for the daily sports newspaper the Nemzeti Sport. He has covered more than 60 Grand Prix events around the world for the national sports newspaper, bringing the stars of the world championship closer to fans with a series of exclusive interviews. Since 2014, he has been the F1 author for the Hungarian Olympic Committee sports yearbooks, he has been a studio guest since 2020 for M4 Sport's Grand Prix broadcasts, and he has been a correspondent for Sportradio since 2022.
In 1983, Gábriel Őszy-Tóth started working as a journalist on Hungarian politics and sports for the Hajdú-Bihari Napló, and from 1993 he focused on domestic politics for the Magyar Nemzet newspaper, but he was also co-editor of the newspaper's motoring section. In 2000, he joined InfoRadio and worked for the Hungarian Television news service. In 2001, he founded the "How to Cook" Publishers with Violet. To this day he works as a journalist preparing interviews and editing books, but he also does portrait and food photography. The How to Cook Publishers have published 26 books in this series over the last 25 years.
GENTLEMEN'S CHOICE MAGAZIN